Puigdemont, Junqueras i Sanchis, junts

Després de l’anunci solemne de la data i la pregunta del referèndum, el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras seran entrevistats per TV3. Tot plegat passarà al llarg d’aquest divendres.

Qualsevol persona mínimament llegida ha de sorprendre’s davant aquest curiós format, diguem-ne dual. Vull dir que en qualsevol govern el president és el president i, en canvi, la resta és la resta. I de vicepresidents n’hi ha un, més d’un o cap. Per això, els presidents solen ser entrevistats sols, individualment. No de bracet amb el vicepresident o amb el ministre d’Indústria.

Però, chers amis, la vida és la vida. I Catalunya i els seus polítics són com són. Així que TV3 els entrevistarà tots dos alhora, en comandita. De la mateixa manera, tots dos tindran protagonisme en l’anunci oficial al Palau de la Generalitat de la data i la pregunta, divendres al matí.

Sigui com sigui, i com que la situació és la que és, potser no està malament del tot que Junqueras acompanyi el president. És una manera d’acabar de colgar el relat segons el qual el vicepresident es protegia d’una possible inhabilitació perquè no volia fer perillar el seu futur com presidenciable. El mateix relat que deia que a Madrid preferien Junqueras que a Puigdemont, perquè creien, o algú els feia creure, que amb ell, i no pas amb el postconvergent, tot resultaria més fàcil el dia de demà.

Aquestes sospites sobre el líder republicà es van començar a esvair, de fet, quan Puigdemont va plantar-se i va demanar tots els membres del seu govern si estaven disposats a jugar-se-la o no. Si continuaven dalt del barco o preferien abandonar-lo. Els hi va preguntar personalment si sí o si no. Tots van dir que sí, Junqueras inclòs. El passat 21 d’abril, ara fa un mes i mig, tots van firmar el manifest comprometent-se amb el referèndum d’independència.

L’entrevista, a banda de la bicefàlia, comptarà amb un altre al·licient, tant o més gran: la participació, com a entrevistador, de Vicent Sanchis, nomenat director de TV3 fa encara no tres mesos. A més de tenir, per raons òbvies, un interès polític enorme, el programa pot ser un autèntic espectacle per poc que Sanchis posi en joc la seva acreditada agudesa i rapidesa de reflexos periodístiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>